دستور پخت آسان کلوچهی کرهی بادامزمینی بدون آرد
این دستور پخت بر اساس یک دستورالعمل قدیمی کلوچه کره بادامزمینی است که ۳ عنصر اصلی آن، کره بادامزمینی، شکر و تخممرغ است. در ادامه برخی مواد اضافی مطرح میشوند که استفاده از آنها باعث فوقالعاده شدن کلوچه میشود.
چگونه بهترین کلوچه کره بادامزمینی درست کنیم؟
شاید باور نکنید ولی بدون آرد هم میشود کلوچه درست کرد. کلوچهی کره بادامزمینی از این دسته کلوچهها است و در کمال تعجب میتوان گفت که نتیجه، یک کلوچهی فوقالعاده خوشمزه است.
برای اینکه یک کلوچه کره بادامزمینی خوشمزه و عالی داشته باشید، به مواد اصلی زیر نیاز دارید
کره بادامزمینی. کره مورد استفاده در این کلوچه میتواند از نوع کرانچی یا خامهای باشد. برای تهیهی بهترین کلوچهها، بهتر است از کرهی زده شده و ریز شدهی جامد که در فروشگاهها وجود دارند، استفاده شود.
تخممرغ. برای یک پیمانه کرهی بادامزمینی، یک عدد تخممرغ لازم است. استفاده از تخممرغ باعث میشود که کلوچهها ساختار درست، طعم خوب و کمی رطوبت داشته باشند. اگر میخواهید کلوچههای بسیار نرمی داشته باشید از یک تخممرغ دیگر نیز استفاده کنید ولی باید بدانید که اضافه کردن یک تخممرغ دیگر باعث خمیر شدن کلوچهها میشود.
شکر. در این کلوچه از هر نوع شکری میتوان استفاده کرد، حتی ترکیبی از شکرهای قهوهای و سفید نیز میتواند گزینهی خوبی باشد. این ترکیب باعث میشود که کلوچهها به اندازه کافی شیرین و خوشطعم شوند. در این دستور پخت از ۳/۴ پیمانه شکر استفاده میشود و اگر میخواهید شیرینی کلوچهها کم باشد از ۱/۲ پیمانه شکر استفاده کنید.
جوش شیرین. اضافه کردن جوش شیرین باعث پف کردن و قهوهای رنگ شدن کلوچهها میشوند و همچنین آنها را طعم دار میکند. اشکالی ندارد که در پخت این کلوچه از جوش شیرین استفاده نکنید ولی بدانید که در این صورت کلوچهها شکل نرمتر و کیک مانندی خواهند داشت.
به غیر از مواد اصلی بالا میتوانید کلوچههایتان را با مواد زیر خوشمزهتر کنید
نمک. استفاده از کمی نمک در دستورالعملهای شیرین میتواند گزینهی خوبی باشد. البته قبل از اضافه کردن نمک، مقداری از کره بادامزمینی بچشید، اگر شور بود دیگر نیازی نیست که شما از نمک استفاده کنید ولی در غیر این صورت مقدار کمی نمک بیفزایید.
عصاره وانیل. بهتر است در هنگام پخت کلوچهها از وانیل استفاده شود. چون وانیل عطر و طعم دوست داشتنی به کیک، کلوچهها و… میدهد.
ملاس. استفاده از این ماده کاملاً اختیاری است و زیاد در کلوچههای کره بادامزمینی استفاده نمیشود. ولی اگر در آشپزخانه خود ملاس دارید، میتوانید ۱/۲ تا ۱ قاشق چایخوری ملاس به خمیر کلوچه خود اضافه کنید. وجود ملاس رنگ، طعم و عطری که به خاطر استفاده از شکر از دست رفته است را به کلوچهها باز میگرداند.
دارچین. همانند ملاس استفاده از دارچین نیز اختیاری است ولی ترکیب دارچین و کره بادامزمینی باعث ایجاد طعم و عطر دلپذیری میشود.
بادامزمینی خرد شده. برای اینکه کلوچههای سخت و تردی داشته باشید، میتوانید به خمیر کلوچه، بادامزمینی خرد شده اضافه کنید.
تکههای شکلات. اضافه کردن تکههای شکلات و بادامزمینی به خمیر کلوچه باعث میشود، کلوچههای شکلاتی داشته باشید.
تزیین کلوچههای کره بادامزمینی میتواند کار سرگرم کنندهای باشد و آنها را با استفاده از مربا و شکلات مایع به شکلهای زیبایی درآورد.
آیا میتوان کیفیت خمیر کلوچهها را بالا برد؟
خمیر کلوچهی کره بادامزمینی تا ۳ روز در یخچال نگهداری میشود. اگرچه شما میتوانید بلافاصله بعد از آماده شدن خمیر آن را بپزید ولی استفاده از خمیر سرد، باعث میشود که کلوچهها از هر لحاظ بهتر شوند. همچنین میتوانید کلوچهها را در فریزر نیز نگهداری کنید.
خمیر کلوچه تا مدت ۳ ماه میتواند در فریزر بماند. در ادامه چگونگی انجام این کار توضیح داده شده است:
۱- کاغذ روغنی را به اندازهی ظرف پخت کلوچهها برش دهید و ظرف را با آن بپوشانید.
۲- طبق دستور، خمیر کلوچه را آماده کنید.
۳- تکههای دایرهای شکل خمیر را درون ظرف پخت قرار دهید. میتوانید همهی تکهها را با هم قرار دهید. فقط مواظب باشید که تکهها به همدیگر نخورند.
۴- زمانی که کامل سفت شدند، آنها را فریز کنید.
۵- تکههای خمیر را از ظرف بردارید و در یک ظرف محافظ هوا یا کیسهی پلاستیکی قرار دهید. مواظب باشید که هوایی داخل کیسهی پلاستیکی نباشد چون وجود هوا باعث خشکی و بدبویی خمیر میشود.
۶- تا مدت ۳ ماه درون فریزر نگه دارید. اگر مایل به پختن آنها بدون منتظر ماندن برای خروج از حالت انجماد هستید، باید بدانید که زمان پخت آنها ۲ الی ۵ دقیقه بیشتر از حالت معمول میشود.
دستور پخت آسان کلوچهی کرهی بادامزمینی
آمادهسازی: ۵ دقیقه، پخت: ۱۰ دقیقه، زمان کل: ۱۵ دقیقه
درست کردن کلوچههای کرهی بادامزمینی در کل ۱۵ دقیقه طول میکشد. این کلوچهها وقتی با مربا یا مقداری شکلات مایع تزیین میشوند، بسیار خوشمزه و دلچسب میشوند. استفاده از نوع شکر کاملاً اختیاری است به طوری که میتوانید از ترکیب شکر قهوهای و سفید استفاده کنید و اگر تمایل به این ترکیب نداشتید فقط از یک نوع شکر استفاده کنید. در این دستورالعمل از ۱/۲ پیمانه شکر قهوهای و ۱/۴ پیمانه شکر سفید استفاده شده است.
- اگر تمایل به این داشته باشید که کلوچهها همراه مربا میل شوند، بهتر است در همان روزی که کلوچهها را سرو میکنید، روی آنها مقداری مربا قرار دهید. ولی اگر این کار را از شب قبلش انجام دهید، مربا باعث میشود که کلوچهها بیش از حد نرم شوند. کلوچههای با شکلات تزیین شده را در یک ظرف محافظ هوا میتوان تا ۲ روز نگهداری کرد. ولی کلوچههای بدون شکلات را تا ۳ ماه میتوان نگه داشت.
مواد مورد نیاز برای تهیهی ۱۶ کلوچه
- ۱ پیمانه کره بادامزمینی از نوع خامهای یا کرانچی
- ۱ عدد تخممرغ
- ۱ پیمانه شکر از نوع سفید، قهوهای یا ترکیبی
- ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
- ۱/۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل
- ۱/۲ قاشق چایخوری ملاس (اختیاری)
- ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین (اختیاری)
- مقداری نمک برای طعمدهی
دستور پخت
۱- دمای فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و ظرف پخت کلوچهها را با کاغذ روغنی بپوشانید یا با مایع مخصوص کنارهها و ته ظرف را چرب کنید.
۲- در یک ظرف متوسط، کره بادامزمینی، شکر، تخممرغ، جوش شیرین، عصاره وانیل، ملاس (اختیاری)، نمک و دارچین (اختیاری) را به خوبی با هم مخلوط کنید.
۳- خمیر را به شکل توپهای ۳ سانتیمتری در بیاورید و با فاصله ۶ سانتیمتری از هم داخل ظرف پخت قرار دهید. با استفاده از قاشق یا چنگال آنها را به سمت پایین فشار دهید تا کمی صاف شوند.
۴- کلوچهها را به مدت ۸ الی ۱۱ دقیقه درون فر قرار دهید تا به طور کامل بپزند و کنارههایشان قهوهای روشن شود و بالای آنها کمی خشک به نظر برسند. بعد از پخت کلوچهها، اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه داخل ظرف پخت بمانند تا سرد شوند. کلوچهها بایدآنقدر سرد شوند تا حالت سفت پیدا کنند.
کلوچههای مربایی و شکلاتی
برای اینکه کلوچههایی مربایی داشته باشید قبل از پخت کلوچهها با یک قاشق وسط توپهای خمیری را کمی فشار دهید تا فرو رفتگی ایجاد شود. زمانی که کلوچهها پختند و سرد شدند، یک قاشق چایخوری مربا در وسط کلوچهها قرار دهید.
برای اینکه کلوچههای شکلاتی داشته باشید، ۱/۳ پیمانه شکلات را ذوب کنید و بعد از اینکه کلوچهها کامل پختند و سرد شدند، روی آنها بریزید. اگر دوست دارید که از کرهی بادامزمینی نیز استفاده کنید، قبل از شکلات، یک قاشق غذا خوری کره روی کلوچهها قرار دهید تا ذوب شوند.
برخی نکات مفید
انتخاب بهترین کره بادامزمینی برای کلوچه: بهترین کلوچهها زمانی حاصل میشوند که از کره بادامزمینی زده شده و ریز شدهی جامد که در فروشگاهها بهفروش میرسند، استفاده شود.
نمک: قبل از اضافه کردن نمک، مقداری از کره بادامزمینی بچشید، اگر شور بود دیگر نیازی نیست که شما از نمک استفاده کنید، ولی در غیر این صورت، مقدار کمی نمک بیفزایید.
کلوچههای کره بادامزمینی کم شکر: از ۱/۲ پیمانه شکر استفاده کنید. در این صورت کلوچههای چسبناکی خواهید داشت که با چنگال نمیتوانید بهراحتی به آن شکل دهید. ولی درکل باز کلوچهها خوشمزه هستند فقط شیرینی کمی دارند.
منبع: چطورپدیا