طرز تهیه‌ سیب‌زمینی سرخ‌ شده نرم و ترد

طرز تهیه‌ی سیب‌زمینی سرخ‌ شده نرم و ترد

برخی مشکلاتی در مورد سرخ کردن سیب‌زمینی وجود دارد، یکی از آن‌ها این است که اکثراً سیب‌زمینی‌های سرخ‌کرده خانگیحالت خشکی دارند. همچنین باید سیب‌زمینی‌های پوست گرفته به آرامی درون ظرف سرخ شوند که این کار خسته‌کننده‌ای است.

سیب‌زمینی سرخ‌ شده نرم و ترد

ترفندهایی برای جلوگیری از خشک و تکه تکه شدن سیب‌زمینی‌ها

خشک شدن سیب‌زمینی‌ها هنگام سرخ کردن یک مشکل رایج است. یکی از راه‌حل‌ها استفاده از کاغذ پخت است؛ که بسیار کارساز است ولی با این روش سیب‌زمینی‌ها قهوه‌ای رنگ نمی‌شوند. راه‌حل دوم این است که قبل از اینکه سیب‌زمینی‌ها را در ماهی‌تابه بریزید، مقداری روغن (در اینجا، روغن زیتون) داخل آن قرار دهید.

راه‌حل سوم هم این است که سیب‌زمینی‌های برش داده شده را درون آب داغ قرار دهید تا مقدار نشاسته‌ی اضافی آن حذف شود که این روش نیز کارساز است. بهترین روش این است که از یک ظرف پخت نچسب استفاده کنید که استفاده از آن توصیه می‌شود.

سیب‌زمینی سرخ‌ شده نرم و ترد

مراحل انجام کار

برش‌های سیب‌زمینی را به مدت ۱۰ دقیقه درون آب داغ قرار می‌دهیم. بعد از خشک کردن آن‌ها، همراه مقداری روغن زیتون و ادویه درون ماهی‌تابه یا ظرف مخصوص پخت قرار می‌دهیم و همچنین مقداری روغن اضافی نیز داخل خود ماهی‌تابه می‌ریزیم.

خلال‌های سیب‌زمینی را به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله قرار می‌دهیم، سپس سمت دیگر آن‌ها را برمی‌گردانیم تا زمانی که رنگ کل خلال‌ها قهوه‌ای روشن شود. این سیب‌زمینی‌ها هم شبیه سیب‌زمینی سرخ‌کرده رستوران‌ها و هم مشابه سیب‌زمینی‌های تنوری خانگی هستند.

سیب‌زمینی سرخ‌ شده نرم و ترد

طرز تهیه سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ی رزماری

آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه، پخت: ۵۰ دقیقه، کل زمان: ۷۰ دقیقه

اگر شما یک ظرف نچسب مخصوص دارید، کار شما راحت است چون استفاده از یک ظرف چسبناک برای سرخ کردن سیب‌زمینی واقعاً کار آزاردهنده‌ای است. ظرف نچسب نه تنها کار سرخ کردن را راحت‌تر می‌کند، بلکه باعث می‌شود رنگ سیب‌زمینی‌ها کمی قهوه‌ای روشن شود. اگر ظرف نچسب ندارید، می‌توانید از یک ظرف دیگر استفاده کنید ولی باید آن را با استفاده از مایع مخصوص یا روغن پوشش دهید.

برای جلوگیری از چسبیدن خلال‌ها به ظرف راه دیگری نیز وجود دارد:

مرحله اول: سیب‌زمینی‌های خلال شده را به مدت ۱۰ دقیقه درون آب داغ قرار دهید تا نشاسته‌ی اضافی آن‌ها از بین بروند.

مرحله دوم: از مقداری روغن خوب، یک قاشق غذاخوری برای هر سیب‌زمینی، برای سرخ کردن آن‌ها استفاده کنید و در حالی که تعدادی از سیب‌زمینی‌ها درون ظرف در حال سرخ شدن هستند، بقیه‌ی سیب‌زمینی‌ها که خیس هستند را خشک کنید.

مواد مورد نیاز برای ۸ نفر

  • ۴ عدد سیب‌زمینی بزرگ، پوست گرفته
  • ۴ قاشق غذاخوری (۶۰ میلی‌لیتر) روغن زیتون
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک دریایی
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه تازه
  • ۱ قاشق غذاخوری برگ رزماری تازه‌ی خرد شده یا رزماری خشک
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک، شبیه نمک دریایی بسیار ریز و پودر شده (اختیاری)

دستور پخت

۱- دمای فر را روی ۴۰۰ درجه‌ی فارنهایت تنظیم کنید و داخل ظرف پخت فر را با یک قاشق غذاخوری، روغن زیتون بپوشانید.

۲- سیب‌زمینی‌ها را تمیز بشویید و هر یک از آن‌ها را به ۶ قسمت، تقسیم کنید و درون یک ظرف بزرگ قرار دهید.

۳- در ظرف آب داغ بریزید تا سیب‌زمینی‌ها به مدت ۱۰ دقیقه خیس شوند. سپس سیب‌زمینی‌ها را آبکشی کنید و آب آن‌ها را با یک حوله‌ی تمیز خشک کنید.

۴- پس از خشک کردن کامل، آن‌ها را درون ظرف بریزید و ۳ قاشق روغن باقی‌مانده، نمک، فلفل و رزماری را نیز به آن اضافه کنید.

۵- درون ظرف یک لایه از سیب‌زمینی‌ها را قرار دهید. ظرف را درون فر بگذارید و هر طرف سیب‌زمینی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه بپزید بعد از اینکه رنگ سیب‌زمینی‌ها قهوه‌ای روشن شد در بیرون فر طرف دیگر آن‌ها را برگردانید و دوباره داخل فر بگذارید.

۶- در پایان اگر تمایل داشتید مقداری پودر نمک به آن‌ها اضافه کنید و بعد سرو کنید.

 

منبع: چطورپدیا