کوکی وگان با تکه‌های شکلات

کوکی وگان

کوکی شکلاتی وگان

نکته‌ی شگفت انگیز دیگر وگان بودن این کوکی‌ها است (عدم استفاده از فراورده‌های حیوانی در روند پخت). در دستور پخت این کوکی، کره یا تخم مرغ حتی به مقدار ناچیز وجود نداشته و به جای کره، از روغن نارگیل ذوب شده، روغن زیتون فوق بکر یا و یا یک روغن با طعم خنثی مانند روغن آووکادو استفاده خواهیم کرد و تخم مرغ را حذف می‌کنیم.

برای افرادی که وگان نیستند، این دستور پخت به‌مراتب راحت‌تر از دستور پخت کوکی با تکه‌های شکلات معمولی بوده و همچنین کسانی که به لبنیات یا تخم مرغ آلرژی دارند، با خیال راحت می‌توانند آن را نوش جان نمایند.

سایر مواد تشکیل دهنده این کوکی شامل گندم غلات کامل، آرد، تکه‌های شکلات، شکر، شکر نارگیل یا شکر قهوه‌ای و مواد اولیه و نمک پایه ساده و سالم هستند. همچنین می‌توانید برای نمک از نمک دریایی ورقه‌ای استفاده نمایید.

مقایسه روغن زیتون و روغن نارگیل

استفاده از هرکدام از این روغن‌ها، هیچ گونه تفاوتی در بافت کوکی‌ها ایجاد نمی‌کند. روغن نارگیل فوق بکر عطر و طعم دلپذیر نارگیل را به همراه دارد؛ در حالی که روغن زیتون مزه‌ی زیتون به کوکی می‌بخشد. افراد می‌توانند به سلیقه‌ی خود از این روغن‌ها استفاده کرده و در نهایت از تأثیر طعم روغن مورد نظر در عطر و بوی کوکی شگفت زده خواهند شد.

اگر طعم کوکی‌های شکلاتی معمولی آماده را دوست دارید، از روغن نارگیل تصفیه شده یا روغن خنثی مانند روغن آووکادو یا گاجره استفاده کنید.

دستور پخت کوکی وگان

نکته‌ای در ارتباط با ایمنی خمیر کوکی

از آنجا که خمیر این کوکی بدون تخم مرغ است، خطر ابتلا به مسمومیت سالمونلا را به همراه نخواهد داشت. با این حال، آرد خام می‌تواند اشریشیا کولای یا سایر پاتوژن‌ها را در پی داشته باشد.

کوکی شکلاتی وگان

کوکی با تکه‌های شکلات

زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

زمان پخت: ۱۵ دقیقه

زمان کل: ۳۰ دقیقه (به علاوه ۳۰ دقیقه زمان سرد شدن)

مقدار: ۱۳ کوکی

دسته بندی: کوکی‌ها

سبک آشپزی: آمریکایی

این دستور که با مواد اساسی و سالم تهیه می‌شود، بدون شک بهترین دستورالعمل برای پخت کوکی با تکه‌های شکلات بوده و در طول مراحل آماده سازی به مخلوط کن و میکسر نیازی نخواهیم داشت. این کوکی‌ها کاملاً وگان بوده و در تهیه مواد آن‌ها از کره نرم استفاده نمی‌شود. این دستور برای پخت ۱۳ کوکی تهیه شده است.

مواد لازم

  • ۲ فنجان آرد گندم سفید یا آرد گندم معمولی
  • ۱ قاشق چای‌خوری بکینگ پودر
  • ۳/۴ قاشق چای‌خوری جوش شیرین
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری نمک دریا
  • یک فنجان بعلاوه ۱/۴ فنجان شکلات خرد شده
  • ۲/۳ فنجان شکر نارگیل و یا ۱/۲ فنجان شکر قهوه‌ای بسته بندی شده
  • ۱/۲ فنجان شکر
  • ۱/۲ فنجان به اضافه ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل ذوب شده یا روغن زیتون فوق بکر **
  • ۱/۲ فنجان به اضافه ۱ قاشق غذاخوری آب
  • نمک دریای ورقه‌ای برای روی کوکی (اختیاری)

دستور پخت

۱- در یک کاسه متوسط، آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید. آن‌قدر هم بزنید تا مواد به‌خوبی ترکیب شوند، سپس تکه‌های شکلات را به کاسه اضافه کرده و به‌آرامی هم بزنید.

۲- در یک کاسه بزرگ، شکر نارگیل، شکر معمولی، روغن و آب را ترکیب کنید. ۱ الی ۲ دقیقه تا زمانی که شکر به‌خوبی با روغن آمیخته و مخلوط نرم و لطیف شود، هم زدن را ادامه دهید.

۳- مخلوط آرد را به مخلوط شکر اضافه کنید، سپس آن را هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شده و آرد دیده نشود. مراقب باشید که بیش از حد هم نزنید!

کوکی وگان خانگی

۴- ۲ ورق پخت را با کاغذ پوستی بپوشانید تا پس از اتمام کار به‌راحتی تمیز شود. ⅔ اسکوپ بستنی خوری از خمیر را برداشته و آن را روی ورقه پخت بگذارید. به همین ترتیب تمام خمیر را با فواصل چند سانتی روی ورقه قرار دهید.

۵- کوکی‌ها را ۳۰ دقیقه فریز کرده یا به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.

کوکی شکلاتی وگان خوشمزه

۶- هنگام پخت، درجه حرارت اجاق را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت گذاشته و اجازه دهید کوکی‌ها ۱۴ الی ۱۷ دقیقه تا زمانی که لبه‌ی آن‌ها رفته رفته طلایی شود، حرارت ببیند؛ سپس ورق پخت را روی یک قفسه خنک قرار دهید و در صورت تمایل روی کوکی‌ها نمک ورقه‌ای بپاشید. باقی خمیر را نیز به همین ترتیب بپزید.

تکه‌های شکلات

نکات

تکه‌های شکلات: در صورت تمایل از شکلات‌های وگان و غیر حیوانی استفاده نمایید.

روغن: طعم نارگیل و روغن زیتون به‌خوبی در این کوکی‌ها احساس می‌شود. از روغن مورد علاقه‌ی خود استفاده کرده و برای کوکی‌ها با طعم کاملاً خنثی، از روغن بی‌بو مانند روغن آووکادو یا گاجره استفاده نمایید.

حذف فراورده‌های حیوانی: از شکلات‌های وگان و غیر حیوانی استفاده نمایید.

حذف گلوتن: برای کوکی از آردهای ترکیبی بدون گلوتن استفاده نمایید.

 

منبع: چطورپدیا